Crooijmans ICT

Voor dierenartsen

Drukte aan de balie, de telefoon die blijft overgaan en labels die niet afdrukken? Dat is verleden tijd met het alles onder één dak concept van Crooijmans ICT. Ons doel is om de praktijk te ontzorgen van alle ICT-zaken door middel van snelle service en betrouwbare oplossingen.

Crooijmans ICT heeft al sinds 2004 ervaring in de veterinaire sector en inmiddels vertrouwen vele tientallen praktijken door het hele land vertrouwen al jaren op onze expertise. We onderhouden nauwe contacten met toonaangevende leveranciers van praktijksoftware, röntgensystemen en laboratoriumapparatuur. Hierdoor weten we precies wat er speelt en kunnen we de klant optimaal ontzorgen.

Telefonie voor dierenartsen

Als dierenarts moet je 24 uur per dag bereikbaar zijn. Daarom moet je erop kunnen vertrouwen dat de telefonie dag en nacht werkt. Veel dierenartsen maken gebruik van onze telefonie, met deze kennis zoeken we graag naar de oplossing die aansluit bij jouw praktijk. Onze mogelijkheden zijn eindeloos! Enkele oplossingen die vaak worden gebruikt:

Integratie met IDEXX Animana

Direct de juiste patiënt in beeld wanneer er iemand belt; efficiënt en klantvriendelijk. Met de integratie met IDEXX Animana komt er een pop-up in die direct de patiëntenkaart in Animana opent. Daarnaast is de pop-up volledig naar wens van de praktijk in te stellen zodat deze naadloos aansluit op jouw wensen.

Overal bellen met het praktijknummer

Wanneer je een cliënt anoniem belt nemen ze vaak niet op, als je met je eigen 06-nummer belt heb je nooit meer rust. Beide opties zijn verleden tijd met onze smartphone app is het mogelijk om te bellen met het nummer van de praktijk zonder dat je 06-nummer zichtbaar is.