Crooijmans ICT

Microsoft 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop en pc zijn met het kantoorpakket Microsoft Office te vergelijken, met het verschil dat Microsoft 365 altijd de meest recente versie is. We onderscheiden ons door de logboeken van Microsoft uit te lezen en verdachte inlogpogingen te detecteren en hierop actie te ondernemen. Naast de licenties bieden we ook back-up oplossingen aan.

Windows 11 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft; beter beveiligd, een moderne uitstraling, snellere prestaties en nog meer gebruiksgemak. Microsoft biedt haar klanten twee soorten licenties, de Home editie voor consumenten gebruik en de Pro editie voor zakelijk gebruik. Voordeel aan een Pro licentie is de aangescherpte beveiliging waarbij de harde schijf te encrypten is. Standaard leveren wij de Pro licenties als je een desktop of laptop bij ons aanschaft.

Windows Server 2022 is gebouwd op de sterke basis van Windows Server 2019 en brengt innovatie op vier belangrijke gebieden: hybride mogelijkheden met Microsoft Azure, geavanceerde meerlaagse beveiliging, veiliger werken op afstand en een gemoderniseerde serverinfrastructuur. Door gebruik te maken van moderne hardwarefuncties functioneert Windows Server 2022 als een flexibel cloud-ready platform, zodat je beschikt over een hybride infrastructuur die extra beveiligingslagen mogelijk maakt en gebruikmaakt van enkele mogelijkheden van Azure. Windows Server 2022 kan helpen om bestaande serverinfrastructuur te moderniseren en efficiënter te maken.

Azure is het cloud computing platform van Microsoft, je kan het gebruiken om je applicatie te bouwen, implementeren en beheren. Maar ook virtuele machines en SQL-servers draaien op Azure. Azure werkt naadloos samen met Microsoft Entra ID wat een geïntegreerde identiteits- en toegangsoplossing in de cloud is voor beheer van directory’s, toegang tot toepassingen en bescherming van identiteiten.

l