Beheer en beveiliging

Zelf doen of uitbesteden?

Als je bedrijf groeit, groeit de ICT met je mee. Voor je het weet bezit je een omvangrijk machinepark van servers, desktops, laptops, printers en telefoons. Al die systemen moeten goed beheerd en onderhouden worden. 

Nieuwe technieken volgen elkaar in rap tempo op en het aantal cyberdreigingen neemt steeds verder toe. Kunt u het zelf nog aan of doet u er verstandig aan om het beheer en de beveiliging van uw ICT uit te besteden aan een expert?

 

 

Wat valt er onder systeembeheer?

Om te beginnen het onderhoud en beheer van je netwerk en alle apparaten en diensten die daarmee verbonden zijn. Denk aan routers, switches, firewalls, servers, computers, printers en internet- en telefoonverbindingen. Dat is de basis die nodig is om bedrijfsapplicaties en internet- en communicatievoorzieningen te laten draaien. Daarnaast moeten op tijd upgrades van operating systems worden aangebracht en dienen lekken in de software tijdig te worden gedicht (met behulp van zogenoemde patches). Ook je informatiebeveiliging valt onder het systeembeheer.

In kleine bedrijven zal daarnaast ook het applicatiebeheer en het gebruikersbeheer door de systeembeheerder worden gedaan. In grote bedrijven zijn dit vaak aparte functies. Zo kan iemand speciaal belast zijn met het beheer van een database (applicatiebeheer) of met het ondersteunen van de gebruikers met goede ICT-oplossingen (gebruikersbeheer of service management).

Voor kleine en middelgrote organisaties is een eigen systeembeheerder vaak onbetaalbaar. Daarom hebben wij een zeer flexibele en aantrekkelijke oplossing in de vorm van systeembeheer op maat, met 24 uur per dag remote beheer en monitoring.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.