• Vernieuwde plugin voor Firefox en Chrome

 • Vernieuwde plugin voor Firefox en Chrome

  De browserextensie voor Chrome en Firefox (het ‘telefoontje’) is een handig hulpmiddel om efficiënt te kunnen werken. Met de klik-en-bel knop in je browser bel je met één klik elk telefoonnummer dat zichtbaar is op je scherm. Daarnaast kun je in de plugin je beschikbaarheid eenvoudig aanpassen, wachtrijen beheren en zien of je collega’s bereikbaar zijn. Door een gewijzigde ondersteuning vanuit Firefox werd het noodzakelijk om de plugin in een nieuw jasje te steken.

  Vernieuwde plugin

  In de aanstaande release van Firefox 57, gepland op 14 november 2017, zal de huidige extensie niet meer worden ondersteund. Deze wordt vervangen door een plugin die ook geschikt is voor andere browsers zoals Chrome. Daarom vervangen we de oude versie van de plugin.

  (On)zichtbare veranderingen

  De noodzaak voor een nieuwe versie werd door onze developers aangegrepen om de plugins eens goed onder handen te nemen. In de oude situatie bestonden er twee apart te onderhouden versies van de plugin: een voor Firefox en een voor Chrome. De vernieuwde versie bestaat uit één volledig nieuwe en herschreven code, toepasbaar op beide browsers.
  De veranderingen, de meeste onzichtbaar voor de gebruiker, maken de plugin toekomstbestendig. Naast een verhoogde betrouwbaarheid en stabiliteit zijn updates en nieuwe functionaliteiten voortaan sneller zijn door te voeren.

  In het design van de plugin merk je de zichtbare veranderingen: de styling is vernieuwd, het kleurgebruik is consistenter en er zijn nieuwe iconen ontworpen. Daarnaast wordt de naam van de plugin gewijzigd in Vialer.

  Download de Vialer plugin

  Op maandagavond 23 oktober wordt de nieuwe plugin aangeboden bij Firefox en Chrome. Over het algemeen verschijnen updates snel in deze stores. Gebruikers van de plugin hoeven niets te doen: de oude versie wordt binnen 24 uur nadat de nieuwe versie live staat automatisch vervangen.