• 040 - 304 15 20

 • VoIP trunks

 • Een VoIP trunk is precies hetzelfde als een SIP trunk. Zo'n trunk is geschikt voor bedrijven die een eigen (fysieke) telefoniecentrale hebben of willen aanschaffen. De VoIP trunk zorgt voor de registratie zodat onze servers uw centrale herkennen.

  Welke centrale is geschikt?

  Nagenoeg iedere VoIP centrale is te gebruiken in combinatie met ons VoIP-netwerk. De koppeling die wordt aangemaakt voor de centrale kan ieder gewenst aantal lijnen hebben. Asterisk, Elastix en trixbox zijn veelgekozen opensource centrales.

  Verschil tussen Hosted VoIP en VoIP trunks

  Voor hosted VoIP heeft u geen eigen centrale nodig. Voor het gebruik van een VoIP trunk wel. Het VoIP account zorgt bij Hosted VoIP voor de registratie van één telefoontoestel. De VoIP trunk zorgt voor de registratie van een VoIP telefooncentrale, waaraan meer toestellen gekoppeld kunnen zijn. Daarvoor is dan maar één VoIP trunk nodig.

  Aantal lijnen

  Een VoIP trunk bestaat standaard uit twee lijnen. Dat betekent dat u daarmee gebruik kunt maken van twee gelijktijdige gesprekken. Een VoIP trunk is uit te breiden met een oneindig aantal lijnen. Er zijn zelfs klanten waar de VoIP trunk een maximum capaciteit van 250 lijnen heeft!