• 040 - 304 15 20

 • KPN stopt met ISDN

 • KPN stopt met ISDN. Volgend jaar wordt deze techniek uitgefaseerd en zal bellen via internet (VoIP) de enige mogelijkheid zijn. Alleen grootzakelijke ISDN-aansluitingen blijven voorlopig nog bestaan.

  ISDN bestaat al sinds 1984. Met ISDN konden bedrijven meerdere nummers over meerdere lijnen laten gaan, wat met analoge telefonie niet mogelijk was. Verder werd de gesprekskwaliteit veel beter dan via een analoge aansluiting. Maar inmiddels is de techniek achterhaald. Centrales zijn veel te duur en bieden veel te weinig mogelijkheden.

  Alternatief voor ISDN: VoIP

  VoIP staat voor Voice over IP, oftewel bellen via internet. Omdat de centrale hierbij in de cloud staat, wordt het ook wel Hosted VoIP genoemd. Groot voordeel hiervan is dat je centrale altijd up to date is qua beveiliging en mogelijkheden en dat je als bedrijf heel flexibel bent. Krijg je een nieuwe collega, dan maak je snel een nieuwe gebruiker voor hem aan. Gaat er een collega weg, dan verwijder je de gebruiker en betaal je er ook niet meer voor.

  Met een ISDN-centrale was je gebonden aan de locatie van de centrale. Vandaar dat het ook ‘vaste telefonie’ wordt genoemd. Met VoIP ben je niet meer gebonden aan een vaste plek. Je kunt namelijk overal waar internet is een telefoon aansluiten op de internetverbinding en bellen alsof je op kantoor bent. Of dat nou thuis is, of op een vakantieadres in Frankrijk: zolang er internet is bel je gewoon met je eigen bedrijfsnummer.

  Overstappen van ISDN naar VoIP

  Overstappen van ISDN naar VoIP is heel eenvoudig en is binnen twee weken geregeld. Telefoonnummers kunnen uiteraard gewoon worden meegenomen. Wij doen de aanvraag voor overname en spreken met je huidige provider een datum en tijdstip af. In de tussentijd bereiden we alles voor zodat je op het moment van nummerovername naadloos overgaat op VoIP-telefonie. Zonder stress.