• Google en Eset werken samen om malware te stoppen

  • ESET lanceert Chrome Cleanup, een nieuwe scanner voor Google Chrome die is ontworpen om gebruikers veilig online en zonder onderbrekingen te laten browsen. Chrome Cleanup is beschikbaar voor alle Google Chrome-gebruikers die op Windows draaien.

    Aangezien cyberaanvallen complexer worden en moeilijker te ontdekken zijn, kan online surfen leiden tot gevaarlijke sites die kwaadaardige software op apparaten kunnen installeren.

    Chrome Cleanup waarschuwt Google Chrome-gebruikers voor mogelijke bedreigingen wanneer het ongewenste software detecteert. Google Chrome geeft gebruikers vervolgens de mogelijkheid om de software te verwijderen. Chrome Cleanup werkt op de achtergrond, zonder zichtbaarheid of onderbrekingen voor de gebruiker. Het verwijdert de software en informeert de gebruiker zodra de opruiming succesvol is voltooid.

    "Het gebruik van internet moet altijd een veilige en vlotte ervaring voor iedereen zijn," zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. "ESET ontwikkelt al drie decennia lang beveiligingsoplossingen die gebruikers in staat stelt technologie veilig toe te gebruiken en cyberbedreigingen een halt toe te roepen. Chrome Cleanup pakt ongewenste software aan die de ervaring van internetgebruikers negatief kan beïnvloeden."

    Chrome Cleanup is onderdeel van de nieuwste Google Chrome versie. Lees voor meer informatie over deze tool Google's blogberichten.