• 040 - 304 15 20

 • Bedrijven krijgen steeds meer met automatisering en digitalisering te maken. Contacten verlopen per e-mail, klant- en administratiegegevens worden digitaal en niet meer op papier opgeslagen. Een grote en vooral tijdbesparende vooruitgang. Met één druk op de knop zijn alle gegevens beschikbaar.

  En omdat het belangrijk is wie op die knop drukt, betekent dat ook dat u als ondernemer gebaat bent bij een goede beveiliging van uw netwerk. Om diefstal van uw gegevens of blootstelling aan virussen en hackers te voorkomen.

  ICT-beveiligingsplan maken

  Een van de eerste acties die moeten worden ondernomen is het maken van een ICT-beveiligingsplan. Met alleen het installeren van een firewall of virusscanner op de bedrijfscomputers bent u er nog niet. De ICT-beveiliging van het bedrijf vergt een structurele en systematische aanpak. Zo is het goed eerst te inventariseren welke apparatuur en informatie moeten worden beschermd, inclusief de hardware, software en papieren documentatie. Vervolgens moet worden bezien hoe bedreigingen kunnen worden voorkomen en opgespoord, en hoe er op moet worden gereageerd. Daarbij moet ook duidelijk zijn wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren en controleren van deze zaken.

  Internet- en e-mailbeleid

  Bij de meeste bedrijven kunnen werknemers gebruik maken van internet en e-mail. In veel gevallen is dat ook voor hun werkzaamheden noodzakelijk. Toch moet u zich ook realiseren dat hieraan ook gevaren kunnen kleven. Denk bijvoorbeeld aan het (veelal onbewust) binnenhalen van virussen. En aan het gebruik van internet en e-mail onder werktijd voor privé-doeleinden. Een duidelijk internetbeleid en e-mailbeleid verkleint de risico’s en gevaren van internet op de werkvloer en voorkomt scheve gezichten.

error: Inhoud is beveiligd!